Eko-godis - bra för ekonomin och klimatet

  • 15 Jun, 2022

Olika godisbitar

De flesta är idag väldigt hälsomedvetna och är noga med vad de stoppar i sig. Det gäller även för godis och sötsaker. Genom att välja eko-godis gör du både din hälsa och din plånbok en tjänst. Dessutom är det mycket bättre för klimatet och naturen. Bara fördelar med andra ord. Eftersom det finns det växande intresse ökar också utbudet av godis.

Butiker inriktade på eko

Det finns idag flera tillverkare som endast riktar in sig på att sälja ekologiska produkter inklusive eko-godis. Ett exempel på detta är Ekorrens Ekologiska. Genom att starta en webbutik med fokus på det ekologiska kan man nå ut till en väldigt bred målgrupp. Idag är det inte bara folk i storstäderna som är intresserade av ekologiska produkter utan människor över hela landet. Du kan köpa hem en massa gott godis på en och samma gång.

Vi kan med lätthet lista sex anledningr att byta till skologisk mat. Den första är att du är säker på att få i dig mat helt utan onödiga tillsatser. Det är ett giftfritt alternativ som är bra för din kropp. Andra anledningar är att du bidrar till en mer levande landsbygd och gladare djur.

Fler anledningar att välja eko-godis

En av de främsta anledningarna som vi ännu inte har listat är klimataspekten. Du kommer bidra till en bättre miljö om du väljer ekologiskt. Dessutom hjälper du bönderna att kunna driva sitt lantbruk på hemmaplan. Det är alltid fördelaktigt att stötta svenskt lantbruk så långt det är möjligt. Sist men inte minst kommer du även bidra till en rikare natur vilket kommer löna sig i längden. Det rör inte bara oss utan även kommande generationer.

En annan anledning som inte tas upp är att du kan göra en vinst ekonomiskt. Ekologiskt har ökat i efterfrågan vilket gör att priserna sjunkit lite. När du köper eko-godis online kan du välja bland flera betalningsmetoder. Något som vi fortfarande väntar på är dock kryptovalutor som Cardano och Bitcoin. Det kanske kommer inom den närmaste framtiden?

Välj ditt favoritgodis

Tidigare kan det ha varit svårt att hitta ett eko-godis som faller en i smaken då utbudet varit ganska begränsat. Så är inte längre fallet. Idag finns allt från veganska och ekologiska chokladkakor till söta godisbitar. Du kan enkelt plocka ihop en härlig blandning som passar framför en bra film. De flesta säger till och med att ekologiska alternativ smakar bättre.

Det släppts ständigt nya ekologiska produkter som chips och godis så håll utkik i butikerna. Det är alltid roligt att testa på lite olika nyheter när det kommer till ekologiska produkter.