Senaste inläggen

Njut av en hållbar spelkväll med ekologiska snacks
  • 30 Jan, 2024

Spelkvällar är perfekta tillfällen att koppla av med vänner och familj,men det behöver inte kompromissa med vårt engagemang för miljön. Genom att välja ekologiska snacks för din spelkväll kan du njuta av god mat samtidigt som du stöder en hållbar livsstil. I denna artikel kommer vi att utforska fördelarna med ekologiska snacks och erbjuda några läckra alternativ för att göra din spelkväll både rolig och miljövänlig. Vi kommer även tipsa om roliga spel som Stress kortspel som ni kan spela under kvällen.

Ekologiskt te – gör ett klimatsmart val
  • 18 Oct, 2022

Är du en teälskare som gärna kopplar av med en kopp gott, varmt te? Passa då på att välja ett ekologiskt te där du med varje tekopp hjälper till att förbättra klimatet. Ett sådant alternativ är Pukka herbs som tillverkar te genom att satsa på fairtrade och ekologiskt jordbruk. Det innebär att teet produceras med naturliga ingredienser utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Genom att välja ett ekologiskt, hållbart te bidrar du således till skonsammare villkor för arbetarna på tefälten samtidigt som du kan njuta av ett hälsosammare och grönare te.

Ekologisk hårvård
  • 21 Sep, 2022

Det är lika viktigt att ta hand om håret som det är att ta hand om resten av kroppen. När det kommer till hårvård är det därför extra viktigt att titta på innehållet i produkterna för att inte råka använda produkter som kan vara rent av farliga för håret. När du färgar håret är detta extra viktigt då det är starka kemikalier inblandat. Vanliga hårprodukter kan även innehålla kemikalier och ingredienser som kan vara skadliga för både miljön och din hårhälsa medan ekologisk hårvård och ekologisk hårfärg endast innehåller naturliga ingredienser.

Vad är sriracha?
  • 09 Aug, 2022

Vad är sriracha? Ja, ställer du dig den frågan så har du förmodligen aldrig varit i Thailand. Sriracha är nämligen en thailändsk chilisås som tagit världen med storm. Till en början var det turister som besökt landet och förälskat sig i den peppriga såsen som tog med en eller ett par flaskor hem efter semestern. Men under de senaste åren så är det sås från tillverkare utanför Thailand som letat sig in i matbutikerna runt om i världen.

Nyttigt godis - en hälsotrend som kommit för att stanna
  • 06 Jul, 2022

Ju mer vi lär oss om hur socker påverkar våra kroppar och vårt mående, desto större blir intresset för alternativ till vanligt godis. Fler och fler vill kunna välja ett nyttigare alternativ och detta gäller inte minst när det handlar om godis till barn. Vi blir också mer och mer medvetna kring produktionen av våra livsmedel och hur den påverkar miljön. Vi erbjuder ett sortiment som består av både nyttigt godis och ekologiskt godis.

Tips på produkter för en ekologisk matkasse
  • 25 Jun, 2022

Det finns många fördelar med att välja en ekologisk matkasse nästa gång du handlar. Dels gör du en tjänst för klimatet och dels är det ett hälsosammare alternativ. När du köper ekologiskt vet du att grönsaker och andra livsmedel inte blivit besprutade med diverse kemikalier. Det bästa är förstås om allt från frön till grönsaker är ekologiskt. Idag behöver du inte ens plocka ihop dina varor själv utan kan beställa en färdig matkasse.

Eko-godis - bra för ekonomin och klimatet
  • 15 Jun, 2022

De flesta är idag väldigt hälsomedvetna och är noga med vad de stoppar i sig. Det gäller även för godis och sötsaker. Genom att välja eko-godis gör du både din hälsa och din plånbok en tjänst. Dessutom är det mycket bättre för klimatet och naturen. Bara fördelar med andra ord. Eftersom det finns det växande intresse ökar också utbudet av godis. Butiker inriktade på ekoDet finns idag flera tillverkare som endast riktar in sig på att sälja ekologiska produkter inklusive eko-godis.

Därför ska du välja en ekologisk matkasse
  • 01 Nov, 2021

Det finns många fördelar med att välja en ekologisk matkasse nästa gång du handlar. Dels gör du en tjänst för klimatet och dels är det ett hälsosammare alternativ. När du köper ekologiskt vet du att grönsaker och andra livsmedel inte blivit besprutade med diverse kemikalier. Det bästa är förstås om allt från frön till grönsaker är ekologiskt. Idag behöver du inte ens plocka ihop dina varor själv utan kan beställa en färdig matkasse.

Ekologisk mat för tjockare hår
  • 15 Oct, 2021

Visste du att vad du äter har otroligt stor påverkan på din generella hälsa? Genom att äta mer nyttig och ekologisk mat kommer du må bättre och märka stor skillnad i ditt liv. Genom att äta mer grönt kan du också få starkare naglar och tjockare hår. Du kan sedan komplettera din kost med nödvändiga kosttillskott för att försäkra dig om att du får i dig alla nödvändiga vitaminer och mineraler.

Ekorrens ekologiska - en ny matbutik med ekomat på nätet!
  • 25 Aug, 2021

Vi är otroligt stolta över att meddela att vår nya inriktning helt fokuserar på ekologisk mat online. Ja, du läste rätt nu ökar ekorrens ekologiska sortimentet och öppnar dörrarna till en helt ny upplevelse när du handlar mat på nätet. Tidigare låg vår fokus på produkter från godis för att sedan vara en del av Arvid Nordqvist sortiment. Nu har tiden alltså kommit för oss att satsa på ekologiska produkter, något vi tror väldigt starkt på.