Hällmark våffeljärn i gjutjärn med klassikt hjärtformade våfflor. Våfflor är ju makalöst gott, och har du dessutom grillat dem över öppen eld så smakar det himmelskt gott. Ett våffeljärn i gjutjärn kommer hålla livet ut om du hanterar det korrekt. Varför inte testa ett nytt recept med lite mer matigt pålägg som t.ex. en god röra med kycklingcurry. Vill du göra det enkelt så köper du en färdig våffelmix och blandar upp i en PET-flaska eller en termos om det är minusgrader så inte smeten fryser.. När du väl ska hälla i smeten i järnet så trycker du enkelt och kladdfritt ur flaskan! Tänk på att järnet blir sotigt av elden så en skyddspåse är att rekommendera, finns som tillbehör. Gör så här: Värm först upp våffeljärnet över elden så det är varmt innan du gräddar första våfflan. Ta sedan bort järnet och häll i smeten på ena halvan och stäng ihop försiktigt. Lägg järnet i elden/glöden och kolla till mellan varven så det inte bränner. När våfflan fått fin färg och släpper från järnet så är det dags, ta loss våfflan med en gaffel. Njut med en god sylt och vispad grädde för extra lyx. Använd alltid smör på båda sidor om järnet innan du häller på smeten första gången. Innan första användning ska du först diska ur järnet med hett vatten, aldrig diskmedel! Och den första våfflan du gräddar slänger du, då har den bränt bort det sista smutsen från fabriken. Efter varje gång du använt järnet så rengör du direkt när det är varmt så går det mycket enklare. Skrubba ur det med lite vatten och en diskborste, aldrig diskmedel! Detaljer: Mått: Skaftets längd ca 45 cm. Vikt: ca 3kg.