Kung Markattas kokosmjöl är gjort av färska kokosnötter som kallpressats på olja och sedan malts till ett fint kokosdoftande mjöl. De naturliga näringsämnena bevaras och mjölet är mycket rikt på fiber. Kokosmjöl kan användas i matlagning för smaksättning och är ett enkelt sätt att få i sig mer fibrer. Det går även bra att tillsätta kokosmjöl i smoothies eller strö över morgonfilen tillsammans med müsli. Kokosmjöl kan till en viss mängd ersätta vanligt mjöl vid bakning. Och den milda och söta kokossmaken gör att mjölet passar perfekt till kokosvåfflor! Att baka med kokosmjöl Vill du prova att byta ut ditt vanliga mjöl mot kokosmjöl när du bakar eller lagar mat? Tyvärr är det inte så enkelt att man bara kan ta ett recept och byta ut mängden ”vanligt mjöl” mot samma mängd kokosmjöl. Nötmjöl innehåller inte gluten och binder därmed inte ihop kakor och andra bakverk lika bra som vanligt mjöl gör. Exempel på andra produkter som man kan använda sig av och som fungerar som bindmedel är ägg och fiberhusk. Nötmjöl kan även på grund av bristen på gluten inte jäsa. Kokosmjöl suger åt sig mycket mer vätska en det vanliga mjölet. Prova dig fram när du bakar, är smeten god och lagom kletig är det stor chans att det färdiggräddade slutresultatet också blir bra!