• Japansk santokukniv från KAI med högt blad som passar utmärkt som universalkniv för att skära kött och grönsaker.• Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper.• Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6.• Hårdhet 58 HRC /- 1• Mått blad 16,5 cm• Mått handtag 12,6 cm• Kan användas både i hemmet och i professionella kök.WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 /- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Vad är en Santoku? Precis som Kockkniven är Santokukuniven en universalkniv som är slipad på båda sidor. Den fungerar bra till i princip allt du behöver skära i köket, från frukt och grönsaker till kött, fisk och fågel.