• Japansk santokukniv från KAI om passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker och kött.• Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 56 HRC +/- 1• Mått blad 17 cm• Mått handtag 13,4 cm• Kan användas både i hemmet och i professionella kök.Seki Magoroku Redwood är en knivserie med robust rostfri stålkvalitet i kombination med typiskt japanska funktioner. En serie med högpolerade blad som innehåller både enkelslipade och dubbelslipade eggar och vars gemensamma nämnare är stabil och välbalanserad funktionalitet samt skärpa. Designen kombinerar en minimalistisk grundform med traditionell japansk estetik. Namnet kommer från användningen av rött pakkaträ, från vilken handtaget är tillverkat. Pakkaträ-handtaget är särskilt tåligt och fuktbeständigt. Vad är en Santoku? Precis som Kockkniven är Santokukuniven en universalkniv som är slipad på båda sidor. Den fungerar bra till i princip allt du behöver skära i köket, från frukt och grönsaker till kött, fisk och fågel.