• Dubbelt Våffeljärn från Åviken.• Åviken är utsett till Bästa Dubbeljärn 2020 av Bäst-i-Test.se.• Perfekt för att göra frasiga våfflor med 2x4 hjärtan.• Dubbelt våffeljärn med plattor tillverkade av tjock gjuten aluminium med non-stick beläggning.• Med handtag av plast designat för att du inte ska bränna dig.• Justerbar termostat på locket så att du själv kan reglera temperaturen.• Meddelar med en signal när laggen är uppvärmd samt när våfflorna är klara.• Modern design.• Kan förvaras på högkant.• Stektid ca 2 min.• Uppvärmningstid ca 7 min.• 1600 watt.Grundrecept vanliga våfflor • 100 g smör• 5 dl mjölk• 4 dl vetemjöl• 2 ägg• 1 tsk bakpulver (kan uteslutas)• 1 msk vaniljsocker (kan uteslutas)• en liten nypa saltSmält smöret i en kastrull och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa väl så att smeten blir fri från klumpar. Vispa ned det smälta smöret och äggen. Detta recept är ett vanligt grundrecept som kan smaksättas på många olika sätt, t ex med ost, frukt, bär, kryddor, choklad, vaniljessens, mandlar och andra nötter. Det är bara fantasin som sätter gränser. Vanliga våfflor kan serveras med sylt, vispad grädde, glass, färska bär, gräddfil, löjrom, ost med mera. Glutenfria våfflor • 50 g smör• 3 dl Maizena majsstärkelse• 2 tsk bakpulver• 2 ägg• 3 dl mjölk• 1/2 tsk saltSmält smöret i en kastrull och låt det svalna väl. Blanda de torra ingredienserna i en rymlig bunke. Tillsätt mjölken och vispa väl. Vispa ned det smälta smöret och äggen. Gräddas i ett uppvärmt våffeljärn. Det är viktigt att vispa mellan gräddningarna eftersom majsstärkelsen snabbt sjunker till botten.