Godis

Handla ekologiskt godis online

Genom att välja ekologiska produkter slipper du lära dig alla E-nummer, och du får garanterat i dig betydligt mindre tillsatser. Ekologiskt godis använder färgämnen och smaksättning från kryddor, frukt, bär med mera, som alla är ekologiskt odlade. Tidigare har "smågodis" varit förknippat med rejäla doser av färgämnen, sötningsmedel och syntetiska aromer. Men det går alldeles utmärk, som vi ser, att tillverka både choklad och smågodis av ekologiskt odlade produkter. Även storföretagen som Kraft Foods i Norden, som har bland annat varumärkena Marabou, Twist, Noblesse och Non Stop har börjat visa ett större intresse för ekologiskt smågodis och choklad. Det har även blivit allt populärare att handla ekologiskt godis online.

Att handla ekologisk mat online har även det blivit populärare bland svenskarna. Ekologisk mat har samma fördelar som godiset, det vill säga inga syntetiska smakämnen och sötningsmedel. Du får heller inte använda syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel för att maten skall klassas som ekologisk.

Ekologiskt godis är ett bättre val för alla

Ekologiskt godis är här för att stanna. I Sverige äter vi i genomsnitt 1,2 kilo i veckan, vilket gör svenskar till de näst största gottegrisarna i världen. Eko godis är inte bara bra för miljön men det är även klassat som nyttigt godis.

Anledningen till att ekologiskt godis räknas som nyttigare, är inte på grund av att det innehåller mindre socker, utan på sättet som råvarorna har odlats. Bonden slipper behandla kemikalier och även djurlivet runt ekologiska gårdar frodas mer. När det gäller sockret så använder många av tillverkarna ekologiskt oraffinerat socker, som innehåller mer mineraler än vanligt socker.

Lev hälsosammare genom att byta till ekologiskt kaffe

Det är inte bara godis som har en positiv inverkan på gårdarna utan även kaffe. Vill du leva ett hälsosammare liv bör du omedelbart börja handla ekologiskt kaffe. Dricker du mycket kaffe har du mycket att vinna på att byta kaffet till ett som är ekologiskt odlat. Varför? Kaffe är det livsmedel som besprutas mest av alla livsmedel. Vi har ett stort utbud av eko kaffe och ekologiskt godis online från ledande tillverkare.

Om fler väljer ekologiskt kaffe kan vi göra skillnad på miljön och klimatet. Idag är det endast en av sju som väljer att handla ekologiskt kaffe. Brasilien är det landet som idag har störst konventionell odling, det är också det landet som använder mest bekämpningsmedel. Idag kommer hälften av allt kaffe från Brasilien och Vietnam. Efter dessa två kommer Etiopien och Peru. Etiopien är Sveriges största leverantör av kaffe.