Ekologiskt kaffe

Därför skall du köpa ekologiskt kaffe

Under vår livstid dricker vi i genomsnitt 93 450 koppar java. Det är endast finländarna som dricker mer än oss svenskar. Eftersom vi dricker så mycket blir det även viktigare att välja rätt kaffe. Om bara en enda person väljer eko-kaffe betyder det att hon/han har förhindrat att drygt 19 kilo kemiska bekämpningsmedel sprids i naturen. Ekologiskt odlade kaffeplantor står med på Naturskyddsföreningens lista över viktiga ekologiska val när det gäller livsmedel. Det är nämligen så att kaffeplantager använder ett av världens farligaste bekämpningsmedel, ett medel som länge har varit förbjudet både i Sverige och EU. Handla därför alltid ekologiskt kaffe online hos oss.

Den senaste tiden har populariteten att handla på nätet ökat. Det gäller generellt för alla typer av varor och produkter, men den tydligaste ökningen har märks på mat och ekologisk mat online. Då det var få som vågade sig ut under pandemin ökade näthandeln avsevärt.

Stort utbud av ekologiskt kaffe på nätet

Oavsett om du föredrar brygg- eller snabbkaffe så är ekologiskt kaffe alltid ett smartare val. När det gäller eko-kaffe kan vi även rekommendera Minova bryggkaffe mellanrost som ekologiskt kaffe bäst i test. Se även vårt övriga utbud av ekologiskt kaffe på nätet

Visste du att ekologiskt kaffe kan rädda liv? Kaffe är den internationella handelsvaran, som efter olja, omsätter mest pengar i världen. Kaffeodlandet uppgår till 10 miljoner hektar världen över. 70% av dessa odlingarna använder mycket giftiga bekämpningsmedel som parakvat. Enbart i Costa Rica uppgår antalet akuta förgiftningar till 700 per år, och omkring 30 dödsfall på grund av parakvat.

Mörkt eller ljust kaffe?

Att kaffe är späckat med nyttiga antioxidanter är knappast något nytt, men vilket är nyttigast? Givetvis är svaret ekologiskt kaffe, men av mörk- och ljusrostat är ljusrostat nyttigare. Så vill du maximera effekterna av koffein och antioxidanter skall du köpa ljusrostat ekologiskt kaffe online. Förutom ett stort utbud av ekologiskt kaffe har vi även ett stort utbud av ekologiskt godis och choklad.

Varför nöja dig med hälsosamt kaffe när du även kan handla hälsosammare godis som inte är fyllt med syntetiska smakämnen och onyttigt socker? Ekologiskt godis smakar precis som vanligt godis förutom att det är smaksatt med riktig frukt, bär och kryddor. Även sockret i ekologiskt är bättre än vanligt socker då det innehåller mer mineraler. Vill du leva hälsosammare utan att riskera liv skall du börja handla ekologiska varor.